LOOM WORKS tekst

LOOM WORKS

Mette Høyen Andersen

Linjer og tråde forbindes på mange måder i hverdag og liv – fra tekstiler til teknologi og til netværk mellem mennesker og i kulturer. I denne udstillings vævninger er linjer og tråde konkret forbundet til tekstile kunstværker. Som afsæt for vævningerne er brugt fotos og tegninger. De repræsenterer forbindelser andre steder – linjer der forbindes i tegning, kobbertråde der forbindes i computeren, løbemønstre der forbinder boldspil, mursten og mørtel der forbindes til en mur. Mønstre fra hverdagen, den teknologi der omgiver os eller det hus vi bor i.

Man bevæger sig langs med vævningerne og kan aflæse dem som en fortælling om bl.a. den tid der er lagt i at væve dem. De enkelte vævedele kan minde om ”frames”, eller filmstrimler, hvor hvert billede er et mønster eller et forløb og hele vævningen lader mønstre og forløb afløse hinanden i den længde der er vævet. Helheden udgøres af delene. Mønstre fra computerens indre hardware hænger sammen med geometriske former, eller tekst opsat som grafisk form. En abstrakt fortælling om linjer, former og mønstre med baggrund i tegning, tekst, teknologi og arkitektur.

Podcasten Væv og virus, produceret af Ulla Dyrborg kan høres i udstillingen eller ved at bruge QR koden på vinduet, som del af fortællingen om væveprocessen.

Vævningerne er produceret på Statens Værksteder for Kunst i 2019 og 2021. Tegningerne er overvejelser om mønstre og bindinger, lavet før, under og efter væveprocesserne. Udstillingen danner desuden ramme om skiftende mini-udstillinger, som Åse Eg og Camilla Nørgaard arrangerer – med forskellige indgange til vævning og tekstil.

Tak til Statens Værksteder for Kunst, Rådet for Visuel Kunst Københavns Kommune, LOKALE, Åse Eg for hjælp med tekst.