CVback

Mette Høyen Andersen

bor og arbejder i København.

Medlem af Kunstnersamfundet, BKF og Danske Grafikere.

Udstillinger
2019 – Taletid, Solidaritetssalonen, Rønnebæksholm, Næstved
2019 - Mellem linjerne i Mellemrummet, Aarhus.(solo)
2018 - cph flip book nest, Bergen Art Book Festival, Norge.
2018 - cph flip book nest, Malmö Konsthall, Sverige.
2017 - 100 kvinder på kro 3, Carlsbergbyens Galleri og Kunstsalon, Kbh.
2017 – Wohnung Rot & Blau – Udstilling og Salon, Berlin
2016 - KORT til KUNST, Kvardrat16, Valby
2016 - KORT til KUNST, Hjørring Grafiske Værksted, Hjørring.
2016 - TRIN FOR TUNICA, North Galleri, Kbh (solo)
2016 - La Maison Rouge + Bleu, kurator Vibe Bredahl, Berlin
2016 - Skov af tryk, Silkeborg Bad med Danske Grafikere, Silkeborg
2016 - BEERS - 100 kvinder på kro, Huset for Kunst og Design - det tidligere Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museet, Holstebro

2015 - Vi tager intet ansvar, KW3, Kbh
2015 - Norma Inca Cuba, Århus Kunstakademis Projektrum, Århus (solo)
2015 - Imago Mundi, Benetton Foundation, IT
2015 - BEERS - 100 kvinder på kro, Byens Kro, København
2015 - Ind i skabet, Svends Bibliotek, Bakkehusmuseet, Frederiksberg

2014 - Lige i skabet, Svends Bibliotek, Kbh., og Ud af skabet, Nivaagaards Malerisamling, Nivå

2013 - BEERS, Byens Kro, København
2013 - Gennem brevsprækken, Danske Grafikeres Hus, København
2013 - På godt og ondt, SAK Kunstbygning, Svendborg

2012 - Norma Evighedsblog
2012 - Norma, Enter Construction/Alt_cph12, København, med Torpedo18
2012 - Næsten Nøgtern, Svenske Villa, Gentofte, m Karin Lorentzen og Esben Kleeman.

2011 - Anonyme Zeichner, Zürich, Schweiz
2011 - Return to sender, Danske Grafikeres medlemsudstilling, København
2011 - BYOB Copenhagen

2010/11 - A pedibus usque ad caput (fra fødder til hoved), Rigshospitalets facade, København.
2010 - Grafiska Sällskabs Galleri, Stockholm, Sverige
2010 - 56´07,16 N, 12´20,59 Ø på Nakkehoved Fyr, Gilleleje og Torpedo18 (solo)

2009 - Anonymous Drawings , Kunstraum Kreuzberg Bethanien, Berlin, Tyskland
2009 - HØY VS BRED, med Vibe Bredahl, Danske Grafikeres Hus, Kbh (solo)-danskegrafikere.dk
2009 - AktionAuktion, Kødbyen, København
2009 - Alt Cph – Copenhagen Alternative Artfair, København v. Danske Grafikere.
2009 - "Scoubidous" på Fabrikken besøger Illum, Illums Bolighus. København
2009 - Åbent Hus, Fabrikken for Kunst og Design

2008 - REPEATING LETTER FROM LAURITS - Andebakke Sø v. Møstings Hus, Frederiksberg (solo) - Del II af udstillingstrilogien ”Reflections” m. Fraenzi Neuhaus (CH), Mette Høyen Andersen og Martin Erik Andersen. Kurator Caroline Marott Clausen.
2008 - Diakonissestiftelsens Spisestue og reception, Frederiksberg.
2008 - Wall To Wall – Rhythm And Poetry (kurator) – Fyns Udstillingsbygning for Kunst og Design/Filosofgangen, Odense. Deltagere: Zilla Leutenegger (CH), Felipe Dulzaides (Cuba), Mokoto Sasaki (JP), Go Watanabe (JP), Lise Nørholm, Christina B Duelund, Mette Høyen
Andersen.
2008 - MUNNEN FULL AV GRUS CirkulationsCentralen, Malmø, Sverige – (solo)

2007 - Tegning, Tegning, Tegning Ringsted Galleriet. Præmieret af Statens Kunstfond.

2006 - Threshold m. Christina B Duelund, Møstings Hus, Frederiksberg/Kbh. (solo)
2006 - Alt_cph - Copenhagen Alternative Art Fair 2006, Kbh – v. Møstings Hus - www.altcph.dk
2006 - PAF, 3rd Drawing Biennale in Benalla, Victoria, Australien
2006 - On the line, Nordisk Ministerråds Galleri, København – www.norden.org (solo)

2005 - PAF, 3rd Drawing Biennale in Melbourne 2005, Australien

2004 - Mind the motion, Lyngby Kunstforenings galleri (m. Christina B Duelund)
2004 - Lett, Vilstrup og Partnere, København (udstilling i anledning af modtagelse af legat)

2003 - FOUR, Pakhuset, Nykøbing Sjælland
2003 - Charlottenborg Forårsudstillingen, København
2003 - TRIO II, Galleri Ravn, Valby
2003 - Gyldendals Forlag, København (solo)
2003 - Designer Zoo, København

2002 - TRIO, HvidovreBibliotekerne, Hvidovre
2002 - Kunstnernes Efterårsudstilling, Den Frie Udstillingsbygning, København
2002 - Charlottenborg Forårsudstillingen, København

2001: Cobrarummet ved Sophienholm – (solo)

2000 - Mette Høyen Andersen i Gallerichristensen, København – (solo)

1999 - Kunstnernes Påskeudstilling, Århus Kunstbygning, Århus.
1999 - Galleri April, København (solo)

1998 - Kunstnernes Efterårsudstilling, Den Frie Udstillingsbygning, København
1998 - Galleri April, København
1996, 97, 98: Kunstworkshoppen/Kunstskolen Spektrums årlige elevudstillinger

Legater, præmiering o.a.

2018 Tildelt Legat fra Anne Marie Telmanyi født Carl-Nielsens Fond
2018 Statens Kunstfond Arbejdslegat
2017 Statens kunstfond Arbejdslegat
2016 Københavns Kommunes Billedkunstudvalg
2011 Statens Kunstråds formidlingsstøtte
2010 Research rejse til Stockholm og New York med FFKD
2009 Statens Kunstråds Billedkunstudvalg produktionsstøtte.
2008 Akademiraadets Rejsefond - Rejselegat
2008 Kunstrådet, Frederiksberg Fonden, Nordea Danmark-fonden, Konsul Georg Jorck og hustru Emma Jorcks Fond i forb med udstillings trilogien "Reflections" i Møstings Hus.
2008 støttet af Kunstrådets Internationale Billedkunstudvalg
2008 Odense Kommunes Kunst og Kulturudvalg i forb med kuratering og udstilling "Wall to Wall - Rhythm and Poetry" i Odense.
2007 Præmiering af Statens Kunstfond.
2007 støttet af Kunstrådets Internationale Billedkunstudvalg
2006 Akademiraadet - legat fra Maleren Karl Mogensens Fond
2006 støttet af Kunstrådets Billedkunstudvalg.
2006 støttet af Kunstrådets Billedkunstudvalg.
2004 modtager af Blaahusfondens kunstnerlegat.

Solgt til Århus Kommune, Københavns Kommune, KKA, Gyldendals Kunstforening, Tryg Kunstforening, Advokatfirmaet Letts kunstforening, Zahles Seminarium, TV2Lorry.

Repræsenteret: Benneton Foundation Collection "Imago Mundi".

Uddannelse

2005-08 Københavns Universitet, Kunsthistorie
1996-98 Kunstworkshoppen - nu Kunstskolen Spektrum
1990-93 Kandidatstipendie ved Danmarks Lærerhøjskole Institut f. Billedkunst, Håndarbejde, Musik og Mediepædagogik
1981-87 Roskilde Universitet, Medie og Kommunikationsuddannelsen, Cand. comm.
1979-80 Københavns Universitet, Filmvidenskab

Bibliografi

2018 Linjeringer - unikabog
2017 Pist Protta 79
2015 "Mette Høyen Andersen - Hvorom alting popler" Af Maria Gry Bregnbak - Tekst
2014 Interview på Artistoftheweek.dk
2010 “A pedibus usque ad caput” – En kunstkalender.
2009 “HØY VS BRED” - artist book, tekster af Seimi Nørregaard og Khal Allan, Forlaget Hurricane. ISBN: 978-87-7669-023-6
2008 “Reflections” –udstillingstrilogi, katalog, Interview, tekst: Astrid La Cour
2008 ”Wall To Wall - Rhythm And Poetry” katalog, tekst: Mette Høyen Andersen Christina B Duelund. ISBN 87-991204-2-9
2006 ”Threshold” katalog, tekster: Rune T Kidde (forfatter), Simon Steen-Andersen (komponist). ISBN 978-87-992477-0-7
2006 ”Mette Høyen Andersen”, tegninger 2004-2006, ISBN 87-991204-1-0
2005 ”Mette Høyen Andersen – DRAWINGS”, tegninger 2000-2004. Tekst: Mag. Art. Helle Bach Rungø. ISBN 87-991204-0-2
2004 ”Mind the Motion” katalog.
2006, 2004, 2003 omtalt i Dansk Kunst

Film / Lyddias

1993 ”Ulven græder”, videofilm , 28 min. (i samarb. med Jens Pedersen)
- finansieret med fondsmidler fra Undervisningsministeriets Mediekontor, Sygekassernes Helsefond og Sundhedspuljen.
1987/90 ”Igennem Deres Verden”, lyd/dias, 20 min. - egen produktion.
1989 ”Talelyst og stammeangst”, film, 40 min. (i samarb. med Jens Pedersen)
- finansieret med fondsmidler fra Egmont H. Petersens Fond, Sygekassernes Helsefond og Louis Petersens Fond.
1988 ”Kan vi bo samman” , videofilm, 30 min. (med Maj-Britt Lilholt og Pia Hansen). Produceret for Nordiske Kvinders Bygge- og Planforum støttet af Nordisk Ministerråd og Det Danske
Filmværksted.
1986 ”Et barn er født” , lyd/dias, (med Ruth Sillemann og Lis Tømming) - egen produktion.

Relateret arbejde / andre aktiviteter

2019 Tildelt ophold på Statens Værksteder for Kunst
2019 Mentor for Albin Werle (udd. fra Kunstakademiet 2018) - FFKD´s Mentorprogram.
2018-19 Underviser på Aarhus Kunstakademi.
2017 Skrive refugium, Skrivehuset på Strynø.
2017 ”Kunst i det offentlige rum” – BKF efteruddannelse
2017 La Maison Rouge + Bleu - deltagelse i Salon 3.
2009 -2014 Fabrikken for Kunst og Designs administration
2008 -2012 Medlem af Brugerrådet, Fabrikken for Kunst og Design
2007-10 / 2012-13 Medarrangør/medlem af kuratorgruppen på Alt_cph - Copenhagen Alternative Art Fair.
2008 - 2013 Jury medlem på FAIR (Fabrikken for Kunst og Designs Artist In Residence program).
2010 Artist talk, Torpedo18, Copenhagen Alternative Artfair, København
2010 Vært for Felipe Dulzaides (Cuba) på Copenhagen Artist.In-Residence Program
2010 Researchrejser i Stockholm og New York, alternative kunstmesser og non profit kunstinstitutioner
2010 Foredrag på Holbæk Kunsthøjskole om egen praksis
2009 En måneds Ophold i Cuba, besøg hos den cubanske kunstner Felipe Dulzaides
2007 Studie- og arbejdsophold i Berlin i marts/april
2005 Kunstnerisk konsulent i Vanløse Kulturhus
2004/2005 Rejse til Afrika, Uganda
2002 deltagelse i ”Ny billedkunst – nye byrum – Kunst i Trekroner” symposium på RUC, Roskilde.
1995-2003 Censor ved Danmarks Lærerhøjskole/DPU - uddannelserne i Billedkunst og Mediepædagogik